رشته داروسازی یکی از رشتههای پرطرفدار در گروه علوم تجربی است که به دلیل نقش مهمی که در سلامت جامعه دارد، همواره مورد توجه داوطلبان کنکور سراسری بوده است. اما انتخاب این رشته، علاوه بر علاقه و استعداد، نیازمند در نظر گرفتن برخی از فاکتورهای مهم مانند هزینه تحصیل نیز میباشد.
در این مقاله به بررسی هزینه تحصیل در رشته داروسازی در دانشگاههای مختلف میپردازیم تا داوطلبان کنکور و خانوادههای آنها با اطلاعات کاملتر نسبت به انتخاب این رشته اقدام کنند. همچنین اگر نیاز به راهکاری دارید تا بتوانید بدون کنکور در رشته داروسازی پذیرش بگیرید، پیشنهاد می کنم بخش خرید صندلی داروسازی را مطالعه نمایید.
شهریه داروسازی دانشگاههای دولتی
دانشگاههای دولتی به عنوان متولی اصلی آموزش عالی در کشور، کمترین شهریه را برای رشتههای مختلف از جمله داروسازی دریافت میکنند. شهریه دانشگاههای دولتی در سال تحصیلی 1402-1403 برای هر ترم تحصیلی حدود 300 هزار تومان است. البته این مبلغ ممکن است با توجه به دانشگاه و رشته تحصیلی تا حدی متفاوت باشد.
شهریه دانشگاههای آزاد در رشته داروسازی
دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه غیرانتفاعی در کشور، شهریههای متفاوتی برای رشتههای مختلف در نظر میگیرد. شهریه رشته داروسازی در دانشگاه آزاد در سال تحصیلی 1402-1403 بین 5 تا 10 میلیون تومان برای هر ترم تحصیلی است. این مبلغ با توجه به واحد دانشگاهی، مقطع تحصیلی و نوع رشته (شامل عادی، پردیس خودگردان و مجازی) میتواند متفاوت باشد.
شهریه داروسازی دانشگاههای پردیس خودگردان
دانشگاههای پردیس خودگردان که به نوعی زیرمجموعه دانشگاههای دولتی محسوب میشوند، شهریههای بیشتری نسبت به دانشگاههای دولتی دریافت میکنند. شهریه رشته داروسازی در دانشگاههای پردیس خودگردان در سال تحصیلی 1402-1403 بین 2 تا 5 میلیون تومان برای هر ترم تحصیلی است.
دانشگاههای علوم پزشکی و هزینه داروسازی
دانشگاههای علوم پزشکی به عنوان متولی اصلی آموزش رشتههای علوم پزشکی، شهریههای متفاوتی برای رشتههای مختلف از جمله داروسازی در نظر میگیرند. شهریه رشته داروسازی در دانشگاههای علوم پزشکی در سال تحصیلی 1402-1403 بین 1 تا 3 میلیون تومان برای هر ترم تحصیلی است.
نکاتی که باید در نظر داشته باشید:
- شهریه دانشگاهها به صورت سالانه توسط وزارت علوم تحقیقات و فناوری و هیئت امنای دانشگاهها تعیین میشود و ممکن است هر ساله با افزایش همراه باشد.
- علاوه بر شهریه ثابت، دانشجویان باید هزینههای دیگری مانند هزینه کتاب، لوازم التحریر، خوابگاه، تغذیه و ایاب و ذهاب را نیز در نظر بگیرند.
- دانشجویان ممتاز و رتبههای برتر کنکور میتوانند از تسهیلات و بورسیههای تحصیلی برای کاهش هزینههای تحصیل خود استفاده کنند.
جمعبندی:
هزینه تحصیل در رشته داروسازی با توجه به نوع دانشگاه، مقطع تحصیلی و شرایط دانشجو میتواند متفاوت باشد. به طور کلی، دانشگاههای دولتی کمترین شهریه را برای این رشته دریافت میکنند و دانشگاههای آزاد و پردیس خودگردان شهریههای بیشتری دارند.
داوطلبان کنکور و خانوادههای آنها میتوانند با در نظر گرفتن این اطلاعات و همچنین علاقه و استعداد خود، نسبت به انتخاب رشته داروسازی اقدام کنند.
منابع: